’Met steun van ons trouwe publiek zijn we tot grote dingen in staat’, voor Westzaan is het zondag tegen RCZ erop of eronder

Ron Weinbrecher
Westzaan

Het is zondag erop of eronder voor Westzaan. Koploper RCZ, dat drie punten meer heeft, komt op bezoek. Bij een nederlaag is de titel voor Westzaan uit het zicht. Trainer Arjen Zwaan (30) is optimistisch gestemd. ,,Wij zijn tot grootse dingen in staat.”

De oefenmeester concludeert op basis van de ranglijst dat de nacompetitie nagenoeg is bereikt. ,,Het moet toch wel gek lopen als we niet bij de eerste drie eindigen.” De trainer, die volgend seizoen verkast naar WSV’30, spreekt van een grillig seizoen. ,,Heel goed begonnen, daarna een mindere start van de tweede periode, maar we draaien in deze fase weer volop mee.” De trainer kijkt nu al terug op drie mooie jaren bij Westzaan. ,,Een fijne club, waar ik het enorm naar mijn zin heb, maar ik wil graag hogerop”, verduidelijkt hij zijn keuze voor WSV’30.

,,Een club met veel jeugd en kwaliteit binnen de selectie en een mooie accommodatie.” Ook de club uit Wormer wordt uiteindelijk als tussenstation gezien, want Zwaan wil meer. ,,Mezelf ontwikkelen als coach en later misschien in de top van de amateurs trainen. Of wellicht jeugd op hoog niveau. Ik train nu de Onder 17 bij FC Volendam en dat bevalt mij prima.”

De ambitieuze trainer blikt vooruit op de topper en kijkt verder naar de kraker in de derde klasse tussen Hercules Zaandam en Saenden en het duel tussen zijn nieuwe werkgever WSV’30 en SVA.

Westzaan - RCZ

,,We zitten in een goede flow en iedereen heeft het gevoel dat we op ons eigen veld, met steun van het publiek, deze lastige wedstrijd kunnen winnen. Met onze bekende speelwijze: veel balbezit, verzorgd voetbal in combinatie met inzet en strijd.”

Hercules Zaandam - Saenden

,,Heel lastig te voorspellen. Saenden speelt al maanden sterk en Hercules heeft een prima ploeg. Hercules verloor het eerste treffen met 4-0 bij Saenden en dat gaat die ploeg niet nog een keer overkomen. Ik houd het op een klein gelijkspel.”

WSV’30 - SVA

,,Deze wedstrijd kan alle kanten op. Omdat WSV’30 thuis speelt, denk ik dat die ploeg met 3-2 wint na een spannende pot.”

Tim Zwemmer van Assendelft had vorige week één voorspelling correct.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Arjen Zwaan van Westzaan

Net binnen