Uli Landvreugd ook actief bij jeugd van Telstar

Uli Landvreugd.

Uli Landvreugd.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Uli Landvreugd, assistent-trainer van Telstar, gaat volgend seizoen meer doen bij de club uit Velsen-Zuid. De 50-jarige trainer wordt ook betrokken bij de jeugdopleiding.

Telstar is voornemens om onder de vlag van Stormvogels uit IJmuiden een onder 14 ploeg in het leven te roepen. ,,Wij zijn verantwoordelijk voor de spelersgroep en de staf rondom die ploeg”, zegt Andries Jonker in zijn rol van technisch directeur bij Telstar. ,,We zullen voor deze ploeg niet gaan scouten zoals we hebben afgesproken, maar we houden twee open trainingsavonden waar spelers uit de geboortejaren 2009 en 2010 zich kunnen melden. Via onze sociale media brengen we deze trainingen verder onder de aandacht.”

Op 9 en 16 mei worden deze trainingen gehouden en als blijkt dat er voldoende animo en kwaliteit is om een onder 14 team te beginnen dan zal Landvreugd als hoofdcoach gaan optreden. Waarbij hij ondersteund wordt door selectiespelers Adel El Ouazzane en Jay Kruiver. ,,Uli verlaat tweededivisionist AFC waar hij hoofdtrainer was om binnen onze organisatie verder te gaan. Hij zal ook betrokken worden bij onder 16 en onder 18 en natuurlijk het eerste team. Zoals Michael Dingsdag naast het eerste ook betrokken zal zijn bij onder 21.”

Landvreugd heeft wel met Telstar afgesproken dat hij de organisatie kan verlaten als er zich een mooie club aandient waar hij aan de slag zou kunnen.

Net binnen