Noordkop begint ook in voorjaar als koploper aan halve finale van play-offs. Maar dat geeft geen garanties

Ruud Ramler
Zoetermeer

Door een afgetekende 0-7 zege bij Taverzo sluit Dozy Den Helder/Noordkop het reguliere voorjaarsgedeelte af als nummer één. Dit houdt in dat de Helderse lijstaanvoerder in de eredivisie tafeltennis de play-offs in het weekeinde van 14 en 15 mei begint tegen nummer vier Scylla.

Dat is een herhaling van de paring in het najaar en daar bewaren ze in Den Helder geen goede herinneringen aan. Door de verrassende 3-4 nederlaag was het na de halve finale meteen einde verhaal voor de titelfavoriet. ,,Toen was ik er niet bij’’, zegt Ana Gogorita nu. De kopvrouw van Noordkop is hersteld van pijntjes die haar aan de kant hielden en kan zich weer volledig inzetten voor haar ploeg. Helemaal nu ze het vertrouwde gezicht van Theo Wijker op de stoel van coach weet en ze zich alleen maar op het zelf presteren hoeft te richten. Wianka Overbeeke ging er in drie games af (5-11, 4-11 en 4-11). Sonja Tol werd weliswaar iets meer punten gegund (4-11, 6-11 en 7-11) maar werd evenmin een succesje gegund. Ook het dubbel met Dobrila Jorguseska werd schadevrij afgerond. Jorguseska bleef individueel ook zonder gameverlies. Alleen Tanya Misconi leverde tegen Nadia Huizer de eerste game in (11-6) om met 3-11, 6-11 en 9-11 orde op zaken te stellen.

Gogorita verwacht dat Noordkop op 15 mei thuis begint in wat met de NK’s onder 19 en onder 17 hoe dan ook een druk weekeinde zal worden.

Net binnen