Hagelnieuwe sporthal Copernicus SG dansend geopend, met demonstratie in de speciale ’crossfitruimte’ toe

Nicky Snaas krijgt instructies van oud-leerling en personal trainer Merel Sas.© Foto aangeleverd

Martijn Mak
Hoorn

De hagelnieuwe sportzaal van Schoolgemeenschap Copernicus in Hoorn is woensdag dansend geopend.

Toeschouwers werden bij aankomst in de hal aan de Nieuwe Steen getrakteerd op verse smoothies uit een retro foodtruck. Na een optreden van leerlingen knipte sportwethouder Kholoud Al Mobayed een lint door. Oud-leerling Merel Sas, die inmiddels personal trainer is, gaf tenslotte een demonstratie aan leerlingen in de nieuwe crossfitruimte.

Leerlingen van de Copernicus Plus-klas houden het lint vast dat wethouder Kholoud Al Mobayed doorknipt.© Foto aangeleverd

’Nieuwste systemen’

„Deze nieuwe sportvoorziening is zeker uniek te noemen”, zegt gymdocent Patrick Slagter blij. „De zaal is voorzien van de nieuwste systemen om de leerlingen optimaal te faciliteren en te stimuleren. Zoals extra zekeringen vanuit het plafond voor de trampoline en een heuse crossfitsectie met onder andere kettlebells, springblokken en ’training ropes’. Zo kunnen we onze leerlingen nog beter sportief onderwijs aanbieden.”

In juli vorig jaar werd gestart met de bouw van de moderne sporthal. Voor directeur Pol Hinke een belangrijk moment, zei hij eerder tegen deze krant. Sport vormt namelijk een belangrijk aandeel in het aanbod van de school. Hij gaf aan erg blij te zijn met de uitbreiding. „Het biedt vele mogelijkheden voor onze speciale sportklassen, algemene lessen en alle leerlingen.”

Lees ook: Copernicus in Hoorn blij met start bouw vierde sportzaal die jarenlang gemis moet goedmaken

Voorafgaand aan de opening trakteert de school op verse smoothies.© Foto aangeleverd

Copernicus

De Copernicus SG is een openbare middelbare school in Hoorn voor mavo, havo en vwo en genoemd naar wetenschapper Nicolaas Copernicus (1473). Hij ontdekte dat de aarde om de zon draait.

Net binnen