Burgemeester Medemblik sluit drugspand in Zwaagdijk-Oost

van onze verslaggever
Zwaagdijk-Oost

Een pand aan de Tomatenmarkt 44-H in Zwaagdijk-Oost is door de gemeente voor zes maanden gesloten omdat hier een hennepkwekerij zat.

De sluiting is al op 11 april ingegaan, maar wordt nu pas door de gemeente gemeld.

In het pand zijn tijdens een politiecontrole 1262 hennepplanten van 5 tot 6 weken oud aangetroffen. Daarnaast is er relatief veel aan hennep gerelateerde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens de controle waren twee personen in het pand aanwezig die als verdachten zijn aangehouden.

Controle

Aanleiding van de controle was de melding van iemand die de geur van hennep opmerkte en daardoor het vermoeden kreeg van een hennepkwekerij. De burgemeester roept inwoners op om verdachte situaties te melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.

Ondermijnend

Vanuit het oogpunt van de openbare orde en veiligheid, het beschermen van het woon- en leefklimaat en de volksgezondheid, treedt de burgemeester streng op tegen illegale handel in drugs, zowel hard- als softdrugs, zo laat de gemeente in een persbericht weten. Het voorkomen en bestrijden van de ondermijnende en ontwrichtende effecten van drugshandel blijft ook de komende jaren van zeer groot belang.

Panden kunnen door de burgemeester op grond van artikel 13b Opiumwet worden gesloten als er drugs zijn aangetroffen.

Lees ook: Stacaravan en loods in Wognum door gemeente gesloten na drugsvondsten

Net binnen