Motorcoureur Glenn van Straalen boekt beste resultaat in openingsrace van het WK Supersport: ’Op naar onze thuiswedstrijd in Assen’

Glenn van Straalen tekende in Aragon met de vierde plek voor zijn beste resultaat in het WK Supersport 600.

Glenn van Straalen tekende in Aragon met de vierde plek voor zijn beste resultaat in het WK Supersport 600.© Foto Randy van Maasdijk

Vincent Schot
Aragon

Motorcoureur Glenn van Straalen is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in het WK Supersport 600. Op het circuit van Aragon in Spanje werd de Hoogkarspeler vierde. Niet eerder kwam hij zo dicht bij de podiumplekken.

Tijdens de vrije trainingen was de Yamaha-coureur van het EAB Racing Team al constant in de top vijftien te vinden. De kwalificatie verliep helemaal perfect en de coureur kon direct een snelle ronde neerzetten. Hij noteerde met zijn Yamaha YZF-R6 de vijfde tijd. Het betekende zijn beste kwalificatie tot nu toe in het WK Supersport 600.

Vanaf de tweede startrij begon Van Straalen aan de eerste race van het weekend. De start was hectisch en de West-Fries kwam in het gedrang terecht. Dit kostte hem twee plekken. Van Straalen wist zich door de groep waarin hij zat naar voren te rijden en belandde in de strijd om plaats vier. De top drie had inmiddels al een kleine voorsprong, maar hij slaagde er toch in om bij de voorste in de wedstrijd aan te sluiten. Naarmate de race volgde moest hij het leidende trio echter weer laten gaan. Van Straalen kwam als vierde onder de geblokte vlag door, zijn beste prestatie in dit kampioenschap.

De tweede race van het weekend op Motorland Aragon leek een kopie van de eerste: Van Straalen kende een matige start en kwam in het nauw. Een aansluiting bij de top drie zat er nu alleen niet meer in, maar toch reed de Hoogkarspeler plots op die plek toen een van de drie rijders voor hem technische problemen kreeg en stilviel. Tot de laatste bocht was het podium binnen handbereik, maar Van Straalen werd nog nét voor de finish gepasseerd.

,,Natuurlijk had ik die tweede race met een podiumplek willen afsluiten, maar ik ben al meer dan tevreden met twee keer een vierde plaats. Nu op naar onze thuiswedstrijd in Assen’’, aldus Van Straalen in een reactie. Over twee weken (van 22 tot 24 april) doet het WK Supersport 600 het TT-Circuit in Assen aan.

Net binnen