De top drie van Daan Eelman staat vast: Flevo, Schagen United en Succes. Niet per se in die volgorde. Maar waar eindigt zijn De Koog dan? „Ik denk dat wij ’the best of the rest’ kunnen worden’

Daan Eelman

Daan Eelman

Paulo Ramler
De Koog

De top drie is wat Daan Eelman betreft al duidelijk. En de rest van de vierde klasse zal het ongetwijfeld met hem eens zijn. „Flevo, Schagen United en Succes. Alleen de volgorde is natuurlijk nog niet bekend”, zegt hij. Waar plaatst hij zijn De Koog dan? „Ik denk dat wij een beetje ’the best of the rest’ kunnen worden.”

Voorlopig moet het team van de 24-jarige centrale verdediger het doen met een tiende positie. Maar omdat de puntenverschillen in deze competitie zo klein zijn, denk ik dat wij nog wel in de top zes kunnen eindigen. Het vervelende aan een kleine vereniging als De Koog is alleen dat we bijna nooit compleet zijn. Dat is dit seizoen misschien twee keer gelukt. En dat merken we dan weer op het veld.”

Ook dat heeft er volgens Eelman mee te maken dat zijn team zo laag staat. „Daarom denk ik dat wij van onszelf moeten eisen dat we bij de beste zes eindigen. Deze competitie heeft al vaker aangetoond dat wij van iedereen kunnen winnen. Maar ook verliezen. Op dit moment zitten wij in een prima flow. Daardoor denk ik dat wij nog heel wat punten kunnen behalen.”

Zoals misschien zondag tegen Dirkshorn. „Sluiten we aan bij de ploegen boven ons, of komt Dirkshorn dichterbij? Een heel belangrijke wedstrijd.”

De Koog-Dirkshorn

„Dit wordt een zware pot, denk ik. In mijn ogen heeft Dirkshorn een fysieke ploeg die veel strijd in de wedstrijd wil gooien. Eerder dit seizoen werd het 1-1, waar wij nog goed weg kwamen. Ik denk alleen wel dat wij op dit moment meer kans maken. Daarom voorspel ik een 2-0 zege voor ons.”

Sint Boys-Texel’94

„Dit zou een eenvoudige overwinning voor Texel moeten worden. Een goede ploeg met een sterke bezetting op iedere positie. Zelf hebben wij dit seizoen één keer tegen beide teams gespeeld, waarbij ik Sint Boys niet sterk vond. Ik zet in op 1-4.”

Grasshoppers-Con Zelo

„Zelf heb ik meerdere malen tegen Con Zelo gevoetbald. Een fysieke ploeg met een paar heel handige voetballers. Aan de hand van de ranglijst zou je zeggen dat Grasshoppers dit moet winnen. Toch verwacht ik een spannend potje. Met een nipte zege voor de bezoekers: 0-1.”

Nick Verblauw voorspelde vorige week alleen de nederlaag van JVC

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Daan Eelman van De Koog

Net binnen