Spelletjes voor jong en oud op fancy fair jeugdvereniging JoMeGiNi Nibbixwoud

Een JoMeGiNi-activiteit in coronatijd.© Archieffoto

Faralda Houthuijsen
Nibbixwoud

JoMeGiNi zorgt ervoor dat kinderen in Nibbixwoud en omgeving zich niet hoeven te vervelen. Om activiteiten mogelijk te blijven maken, houdt de jeugdvereniging een fancy fair.

Dankzij JoMeGiNi kunnen kinderen vijf avonden per week meedoen aan leuke activiteiten, zoals bingo, slijm maken, koken en bakken. Daarnaast organiseert de jeugdvereniging jaarlijkse evenementen als dauwtrappen met Hemelvaart, poffertjes bakken met Sint-Maarten, een verkleedfeest met carnaval en paaseieren zoeken met Pasen.

Elke zomer is er een kampweek, waarin kinderen zich ergens in de bossen van Nederland kunnen uitleven. Dit jaar is het reisdoel Gorssel, in Gelderland.

Om al die activiteiten mogelijk te maken, is geld nodig. Dat wordt onder andere ingezameld tijdens een fancy fair. Komend weekeinde wordt de vijfenvijftigste editie gehouden, dus het belooft een extra feestelijke markt te worden. De fair is als vanouds in de Gildehal aan het Sluisvenpad.

Jong en oud kan het hele weekeinde allerlei leuks beleven, zoals de limonadekoe, enveloppentrek, schiettent, windcabine, diggelentent en stokhangen. Er is ook een rad van avontuur met heel wat te winnen prijzen. De hoofdprijzen zijn een Soda Stream, opblaasjacuzzi, vliegles en hoverboard. Verschillende dj’s zorgen voor een gezellige muzikale omlijsting.

Voor elk spel wordt een vergoeding gevraagd, die wordt gebruikt om het gebouw te onderhouden en iets extra’s voor de kinderen te doen.

De fancy fair begint zaterdag om 15 uur en zondag om 14 uur. Het eerste half uur op zaterdag is gratis voor de jeugd. Er is ’s avonds een eetpauze van 18 tot 20 uur, waarna het feest doorgaat tot in de kleine uurtjes.

Net binnen