Vier gewonden bij frontale botsing in Breezand, N99 tussen Den Helder en Den Oever weer vrijgegeven [update]

© Foto’s: Glocal Media

© Foto’s: GLOCALmedia

Internetredactie
Breezand

Bij een frontale botsing op de N99 bij Breezand zijn zondag rond het middaguur vier mensen gewond geraakt. De weg tussen Den Helder en Den Oever was tot 14.00 uur in beide richtingen afgesloten.

Bij de botsing waren in totaal drie auto’s betrokken. Twee auto’s botsten even voor 12.00 uur frontaal op elkaar, waarbij één van de voertuigen op de verkeerde weghelft terechtkwam. Een derde auto raakte hierdoor in mindere mate bij het ongeluk betrokken.

Vier mensen raakten gewond, twee in elk voertuig, laat een politiewoordvoerder weten. Alle vier de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zeker twee inzittenden raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd.

De politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse. Ook medewerkers van de Koninklijke Marreschaussee hebben hulp verleend.

De Verkeersveiligheidsanalyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. De weg moest ook worden schoongemaakt.

Rijkswaterstaat liet in eerste instantie weten dat de N99 naar verwaching tot 15.15 uur dicht zou zijn. De weg werd uiteindelijk om 14.00 uur weer vrijgegeven.

© Foto: GLOCALmedia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen