Interim-trainer Kuut begint met Geel Zwart gelijk te sprokkelen

’t Zand

Geel Zwart heeft het seizoen hervat met waar trainer Marco Kuut sinds zijn aanstelling al zijn pijlen op gericht heeft: drie punten.

Kuut sprong vlak voor de winterstop in het gat dat Jan Loew achterliet. Het was moeilijk om sindsdien aan de automatismen te werken. Toch zag de coach een goede start in het duel met De Koog, dat met 3-0 werd gewonnen.

,,Wij moeten in deze fase toch punten sprokkelen”, zegt Kuut. ,,Alles is bij mij gefixeerd op die drie punten. We hebben lekker aanvallend gespeeld. Dat betaalde zich vandaag uit. Voor ons was alles in deze wedstrijd heel positief.”

De doelpunten werden pas gemaakt vanaf de zeventigste minuut, onder meer door invaller Job de Wit. De pijp was snel na de 1-0 leeg bij De Koog, dat om diverse redenen een aantal sterkhouders miste.

,,We wilden graag winnen, want vooraf stonden we met vijf punten op gelijke hoogte met Geel Zwart. Dan is het heel vervelend als je een paar jongens mist. Maar we wisten het lang vol te houden. Een dikke pluim naar de jongens die er waren”, stelt De Koog-coach Bas Stegers.

Geel Zwart - De Koog: 3-0 (0-0).

Doelpunten Geel Zwart: Lars van Klink, Blijendaal, Job de Wit.

Net binnen