Politie volgt auto die onlogische route en zelfs meerdere keren doodlopende straten inrijdt: inbrekerswerktuig in voertuig gevonden

Na een volgactie van de politie vanuit Zaandam-Zuid zijn in Middenbeemster twee mannen aangehouden die in hun auto inbrekerswerktuigen hadden verborgen.

Na een volgactie van de politie vanuit Zaandam-Zuid zijn in Middenbeemster twee mannen aangehouden die in hun auto inbrekerswerktuigen hadden verborgen.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Zaandam/Middenbeemster

Na een volgactie van de politie vanuit Zaandam-Zuid zijn in Middenbeemster twee mannen aangehouden die in hun auto inbrekerswerktuigen hadden verborgen.

In de nacht van woensdag op donderdag zag een politiepatrouille een auto door de straten van Zaandam-Zuid rijden. ,,De auto reed een erg onlogische route en reed ook meerdere keren doodlopende straten in”, aldus de politie op Facebook. ,,Wij zijn de auto een tijdje gevolgd om te kijken wat zij gingen doen. Uiteindelijk reed de auto de snelweg op en hebben wij de inzittenden gecontroleerd ter hoogte van Middenbeemster. In het voertuig zaten twee mannen. De mannen konden wel solliciteren als Pinokkio want zij logen alles bij elkaar.”

De bestuurder probeerde werkhandschoen te verstoppen, waarvan hij zelf aangaf dat hij die bij zich had vanwege corona. De beide mannen ontkenden bovendien in Zaandam geweest te zijn. Tijdens de controle werden de heren steeds onvriendelijker tegen de agenten. Bij nader onderzoek trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan.

De mannen zijn ingesloten op het politiebureau in Zaandijk.

Net binnen