Aangehouden man na dodelijk ongeluk Alkmaar weer vrij

ANP
ALKMAAR

De 24-jarige man die was aangehouden na een auto-ongeluk in Alkmaar dat aan twee vrouwen het leven kostte, is donderdag na verhoor weer vrijgelaten, zo bevestigt de politie. De dochter van een van de slachtoffers liet eerder al weten dat de man vrij zou komen. Volgens een politiewoordvoerster is er "vooralsnog geen aanleiding om ervan uit te gaan dat hij opzettelijk de aanrijding heeft veroorzaakt". Eerder was al bekend dat het rijbewijs van de man uit Alkmaar was ingevorderd.

Op de kruising van de Vondelstraat en de Arcadialaan botsten woensdag rond 22.50 uur twee auto's op elkaar. De 77-jarige bestuurster van een van de auto's overleed woensdagavond al aan haar verwondingen. De 84-jarige passagier werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, zij overleed donderdag aan haar verwondingen. Beide vrouwen komen uit Heiloo.

Lees ook: Vriendinnen hadden geen schijn van kans in hun Opeltje na een gezellige avond; ’Roekeloze racepartij’ kost Heiloose Lies (77) en Joke (84) het leven

De politie laat weten niet in te gaan op verhalen en speculaties die rondgaan op sociale media over een mogelijke straatrace vooraf aan het ongeluk. "Voor conclusies is het echt nog te vroeg. De politie doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek. Als mensen concrete info hebben over de aanrijding zelf, dan verzoeken wij hen dit te delen met de politie."

Lees ook: Dode en zwaargewonde bij botsing in Alkmaarse Vondelstraat, Alkmaarder (24) aangehouden

Net binnen