SEW voor derde achtereenvolgende week niet in actie vanwege corona: ’Als we een team op de been kunnen brengen, spelen we’

Robin Kaandorp
Nibbixwoud

Eigenlijk zou de sportieve pauze van de handbalsters van Westfriesland SEW niet veel langer duren dan de feestdagen, maar inmiddels is het nieuwe jaar alweer drie weken oud en moet het team nog altijd de eerste wedstrijd van 2022 spelen. Ook door het treffen met VZV, dat voor vandaag gepland stond, ging een streep. Trainer/coach Arthur Langedijk hoopt snel op betere tijden.

1 Worden jullie niet een beetje moedeloos van de situatie?

,,Het is wel heel vervelend allemaal, maar we hebben momenteel met quarantaineregels te maken die het erg lastig maken om te spelen. Bij de vorige twee wedstrijden hadden we te maken met tegenstanders die te veel afwezigen hadden. Deze wedstrijd gaat eruit, omdat wij te veel speelsters hebben die in quarantaine zitten. In feite is er maar één speelster die positief is getest. En die heeft verder helemaal geen klachten.

De anderen mogen allemaal niet spelen omdat zij te maken hebben met huisgenoten of familieleden die corona hebben. En als je minder dan twee weken geleden een boosterprik hebt gehad, mag je niet spelen of trainen. Dat zijn op dit moment de regels.”

2 Komt het competitieverloop zo niet in het gedrang?

,,Vooralsnog niet gelukkig, maar dit moet natuurlijk niet te lang duren. De wedstrijd tegen V&L wordt op dinsdag 1 februari ingehaald. De uitwedstrijd tegen Kwiek Raalte gaat naar 26 februari. Alleen voor VZV-uit zal nog een datum gevonden moeten worden.”

3 Denk je dat jullie volgende week eindelijk weer kunnen spelen?

,,Ik heb goede hoop dat wij dan weer genoeg inzetbare speelsters hebben, maar het hangt natuurlijk ook af van de tegenstander. Het is in ieder geval zo dat als wij een team op de been kunnen brengen, we ook spelen, ook al zijn we erg verzwakt. Dat is dan helaas niet anders.”

Paspoort

Naam:

Arthur Langedijk

Leeftijd:

55 jaar

Club:

Westfriesland SEW

Net binnen