Energiebonnen nu ook voor Zaanse huurders

Een gloeilamp (links) kan beter worden vervangen door een ledlamp (rechts).

Een gloeilamp (links) kan beter worden vervangen door een ledlamp (rechts).© foto anp

Van onze verslaggever
Zaandam

Het gaat weer waardebonnen regenen in Zaanstad. Afgelopen jaar kregen woningeigenaren een bon voor de aanschaf van energiebesparende producten, nu zijn de huurders aan de beurt.

De waardebon van tachtig euro valt eind februari in de bus en kan besteed worden aan energiebesparende producten, zoals radiatorfolie, ledlampen en tochtstrips. Ook is het mogelijk om een energiecoach aan te vragen voor persoonlijk advies over energiebesparing aan huis. Het doel is om inwoners te stimuleren minder energie te verbruiken.

Het Rijk stelt het geld hiervoor beschikbaar via de gemeenten. De bonnen zijn nu extra hard nodig vanwege de gestegen energielasten. „Naast deze bijdrage, heeft Den Haag door de stijgende gasprijzen verdergaande financiële ondersteuning aangekondigd voor huishoudens met een laag inkomen. Het Rijk geeft binnenkort duidelijkheid over de besteding van deze gelden. De waardebonnen staan hier los van”, benadrukt de gemeente. De bonnen zijn vooral bedoeld om energiezuiniger te wonen en werden vorig jaar al aan woningeigenaren gegeven.

Net binnen