Rundvleesproducten en gehaktbal uit supermarkten Deka en Dirk gehaald

© jjfoto.nl / Jan Jong

ANP
Velsen-Noord

Diverse rundvleesproducten van de DekaMarkt bevatten mogelijk salmonella. Ook wordt een gehaktbal met jus per direct uit de DekaMarkt en de Dirk van den Broek gehaald, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om DekaVers runderchipolata, runderbraadworst, rundergehakt en rundersaucijs mediterraans. Deze producten, met houdbaarheidsdata tot 20 januari, gaan meteen uit de schappen.

Klanten krijgen het dringende advies het vlees niet te eten. Onvoldoende verhitting kan een gevaar opleveren voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Ook de DekaVers gebraden gehaktbal met jus en de Beste gebraden gehaktbal met jus van de Dirk van den Broek moet uit de schappen. Volgens de NVWA zijn de zakjes jus mogelijk verwisseld met de zakjes Oosterse Vinaigrette. Daardoor kan het zijn dat de saus soja en tarwe bevat, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een allergie voor deze producten. De inhoud is te herkennen aan de naam die op het zakje staat vermeld.

Lees ook: Bijna derde minder kosten door voedselinfecties in 2020

Net binnen