Liedje van de Lezer: Fragile van Sting

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Loes Bösensell uit de Zaanstreek over ’Fragile’ van Sting.

„1987. Nog overdonderd en nabloedend van het geboortegeweld, houd ik haar in mijn van inspanningen natrillende armen. Uit de huiskamer klinken zacht de samenvallende tonen van een harp en gitaar. Gevolgd door een harmonieuze stem. If blood will flow, when flesh and steel are one. Haar babyhandje krult zich om mijn vinger. How fragile we are. Ongefilterd vullen de nieuwe klanken van Sting mijn ziel. Mijn tranen vallen op haar gezichtje, dat met gesloten ogen stil ademend tegen mijn borst ligt. Haar blote lijfje schokt nog na. Born beneath an angry star. Angst sluipt bij me naar binnen. Hoe kan ik dit nieuwe perfecte mensje daarvan behoeden. Had ik vleugels, dan sloeg ik mijn zachte veren voor altijd ter bescherming om haar heen. Ik wil haar weghouden van al het verbijsterend lelijks tussen mensen. Nothing comes from violence. Dan doet ze haar ogen open. We kijken elkaar voor het eerst aan. We verbinden ons voorgoed en onvoorwaardelijk. Ze heeft de prachtige blauwgroene ogen van haar vader. Like tears from a star. Ik zie haar kracht en rust. De bevalling was zwaar, maar ze heeft het gered. Ik blijf bloeden. Een ambulance brengt ons samen naar het ziekenhuis. How fragile we are.

Welk liedje draag jij met je mee? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar Liedjes van de Lezer

Net binnen