Verkeersveiligheid in De Koog wordt grondig verbeterd: zes ton van de provincie

Wijk De Koog met het sportpark ernaast, langs de Provincialeweg.

Wijk De Koog met het sportpark ernaast, langs de Provincialeweg.© archieffoto Hans van Weel

Bas Brouwer
Uitgeest

De verkeersveiligheid in De Koog in Uitgeest wordt grondig verbeterd. Daarmee is een nieuwe stap gezet in de grootschalige opknapbeurt van de woonwijk.

De Koog heeft van de provincie Noord-Holland een subsidie van rond de 600.000 euro toegekend gekregen om de verkeersveiligheid te kunnen bewerkstelligen. De zes ton is de tweede tegemoetkoming die voor dit doeleinde is verleend. Kortgeleden kwam de provincie ook al met subsidie over de brug voor twee rotondes aan de rand van de woonwijk.

Subsidiestap

Verkeersweethouder Cecilia van Weel-Niesten is verheugd met het subsidiebesluit van de provincie. ,,Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor inwoners van De Koog. Ik ben blij dat de provincie hen met deze subsidiestap tegemoet komt.’’

In juli 2018 zijn de werkzaamheden voor de opknapbeurt van de woonwijk van start gegaan. Onder andere de bestrating en riolering worden aangepakt. Deze zijn inmiddels toe aan onderhoud of vervanging. Ook is er op een aantal plekken in de wijk sprake van grondwateroverlast. En de verkeersveiligheid is dus eveneens een probleem.

Net binnen