Lange stoet verlichte trekkers toert zaterdagavond door de Vechtstreek: ode aan de ouderen

Kemps trekker staat demonstratief bij de ingang van Nieuw-Kerkelanden

Kemps trekker staat demonstratief bij de ingang van Nieuw-Kerkelanden© Margot Brakel Fotografie

Hans van Keken
Kortenhoef

Een lange sliert verlichte trekkers toert zaterdagavond 18 december door de Vechtstreek. De initiatiefnemers willen zo de zorg voor de ouderen en meteen ook de boeren en tuinders in het licht zetten.

Aan de eerste editie vorig jaar namen zestig trekkers mee, maar dit keer heeft de Lichtjestocht Vechtstreek dus 135 deelnemers. Boeren en tuinders pakken uit is de titel van de landelijke actie, waar dus ook in deze regio gevolg aan wordt gegeven. Enkele weken geleden al zijn veel agrariërs begonnen met de voorbereidingen en het versieren van hun kleine en grote trekkers met tal van elementen en lichtsnoeren.

Doel is wat leven en licht te brengen in deze donkere dagen, die door corona en alle maatregelen daaromheen vaak ook nog eens minder plezierig zijn. Maarten Coers (26) uit Abcoude isEeen van de organisatoren. Vanuit Kortenhoef is Hermien Kemp betrokken. Die ging vrijdag alvast met een trekker naar Hilversum, waar ze naar verzorgingscentra Nieuw-Kerklanden en Zonnehoeve langs ging om chocolademelk uit te delen. ,,Er wordt zo leuk gereageerd”, vertelt ze. ,,Mensen zwaaien onderweg.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Hermien Kemp deelt samen met anderen chocolademelk uit in het gebowu van Nieuw-Kerkelanden in Hilversum.

Hermien Kemp deelt samen met anderen chocolademelk uit in het gebowu van Nieuw-Kerkelanden in Hilversum.© Margot Brakel Fotografie

Voor haar is de actie ook een uiting van waardering voor de vele mensen die in de zorg altijd weer klaar staan voor een ander. ,,Juist nu is dat belangrijk, in tijden waarin het welzijn zo onder druk staat.” Zaterdag gaat Kemp ook bij zorgcentra (zoals Veenstaete in Kortenhoef) langs, net als meer boeren, om pakjes met lekkers uit te delen.

Zaterdagavond vertrekt de lange stoet al toeterend om 18.45 uur vanuit Weesp, om via Nederhorst den Berg, Kortenhoef, Naarden en Muidenberg. Langs die laatste halte komt de stoet om circa 22.15 uur.

Net binnen