Via een livestream kijken naar de kerstmusical van je kind: ’Ouders zijn erg blij dat ze zo de musical wel kunnen bekijken’

© Jaap van der Pijll

© Jaap van der Pijll

1 / 2
Redactie
Nibbixwoud

Thuis op de bank kijken naar de kerstmusical van je kind of kleinkind. Zo ging het er woensdagavond aan toe in Nibbixwoud. Een select groepje leerkrachten gold als publiek, anderen moesten het doen met een livestream.

,,Het is natuurlijk het allerleukste als je trots in de zaal naar je kind kijkt”, laat meester Pieter Vriend van groep 7 van de Sint Nicolaasschool weten. ,,Maar het is niet anders en ouders zijn erg blij dat ze zo de musical wel kunnen bekijken.”

© Jaap van der Pijll

© Jaap van der Pijll

Ze namen het zekere voor het onzekere bij de Sint Nicolaasschool. Al een paar weken geleden verplaatste ze de kerstmusical een week naar voren. Mochten de scholen eerder met kerstvakantie moeten, dan was dat in elk geval gedekt. ,,Het betekende dat we moesten doorbuffelen met oefenen”, weet meester Pieter. ,,Het schema moest op de schop. Maar we zijn nu blij dat we die keuze gemaakt hebben, anders hadden we helemaal geen musical gehad. Wat een domper zou dat geweest zijn, voor de kinderen, maar stiekem ook voor mij.”

© Jaap van der Pijll

© Jaap van der Pijll

Samen met juf Isa Schilder en vrijwilliger Marga van Diepen stak hij vele uren in de musical die door 29 kinderen werd opgevoerd. Het thema van de musical was het toepasselijke: niemand mag met kerst alleen zijn.

© Jaap van der Pijll

© Jaap van der Pijll

Net binnen