Drie inwoners van Den Helder bezweken aan coronavirus. 200 nieuwe coronabesmettingen in Noordkop

Casper Duin
Den Helder

Drie inwoners van de gemeente Den Helder blijken te zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast zijn twee positief geteste inwoners uit dezelfde gemeente recent opgenomen in het ziekenhuis.

Ook iemand uit de gemeente Hollands Kroon heeft zich onder behandeling moeten laten stellen op de intensive care of de geïsoleerde verpleegafdeling. Dat blijkt uit actuele informatie van het RIVM en de GGD Hollands Noorden.

Met de drie coronadoden van woensdag is het totaal aantal overleden in de Noordkop nu opgelopen naar 155, waarvan 47 in Den Helder en Julianadorp. In de regio telt de gemeente Schagen nog altijd de meeste sterfgevallen (68). In de Noordkop zijn woensdag tweehonderd nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er tien meer dan dinsdag. Het gaat om 92 inwoners van de gemeente Den Helder, 54 van Schagen, 51 mensen uit de gemeente Hollands Kroon en drie Texelaars.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) Alkmaar liggen momenteel 51 mensen met een coronabesmetting: dertien op de intensive care en 38 op verpleegafdelingen. Voor het eerst sinds lange tijd is woensdagmiddag rond vier uur een traumahelikopter bij het NWZ geland om een coronapatiënt naar een ziekenhuis elders in het land te vervoeren.

Lees ook: Fors minder besmettingen daags na ’recorddag’ in Noordkop. Positief geteste inwoner Den Helder in ziekenhuis opgenomen

Net binnen