Groot-Brittannië verscherpt regels voor reizigers

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Alle reizigers die Groot-Brittannië willen bezoeken dienen voor vertrek een Covid-test af te leggen. De strengere regels gaan dinsdag om 05.00 uur Nederlandse tijd in, maakte de Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid zaterdag bekend. Vanaf dat moment staat Nigeria op de rode lijst. Dat betekent dat vluchten uit dat land worden geweerd en Britse reizigers bij terugkomst in hotels in quarantaine moeten.

Volgens premier Boris Johnson zijn de reisbeperkingen nodig om verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus te vertragen. "We hebben de gegevens van de afgelopen week of zo onder de loep genomen sinds we over Omikron hoorden en we zien een toenemend aantal besmettingen die verband houden met reizen", aldus Javid. Reden voor de regering de nieuwe reisbeperkingen in te stellen, zegt de minister.

Die houden in dat alle inkomende reizigers maximaal 48 uur voor vertrek een coronatest moeten afleggen. Volgens Javid is het aantal Omikron-besmettingen in het land inmiddels gestegen tot ongeveer 160.

Zuid-Afrika en negen andere Zuid-Afrikaanse landen staan al op de Britse rode lijst. Dat betekent dat Britse reizigers die terugkeren uit een van die landen verplicht in quarantaine moeten.

Net binnen