Testen voor Toegang kan weer dagelijks in De Koog

© Foto ANP

Anja Roubos
De Koog

Testen voor Toegang kan weer in De Koog. Testaanbieder Covidia heeft haar taken weer opgepakt in dorpshuis De Hof.

Het lijkt erop dat Texelaars en toeristen die niet volledig gevaccineerd zijn zich nu dagelijks kunnen laten testen om toegang te verkrijgen tot musea, zwembaden en andere activiteiten. De openingstijden die Covidia onder voorbehoud heeft doorgegeven zijn maandag tot en met woensdag van 11.00 tot 16.00 uur en de overige dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Maandag werd al bekend dat Testen voor Toegang op Texel zou worden heropend als resultaat van overleg tussen het samenwerkingsverband De Waddeneilanden, Stichting Open Nederland en het ministerie van Volksgezondheid. Toen was echter nog niet duidelijk wanneer Covidia haar werkzaamheden zou hervatten en of dit dagelijks het geval zou zijn.

Covidia was eerder gestopt met testen op het eiland, omdat dit niet meer lonend was bij de gewijzigde vergoedingen. Daardoor moest men voor Testen voor Toegang vanaf Texel naar Den Helder reizen. Op de Friese Waddeneilanden wordt gewerkt met een andere testaanbieder. Die kampte met dezelfde problemen, maar ging enkele weken geleden al door met testen toen de gemeenten bereid bleken financieel bij te dragen.

Een testafspraak in De Koog kan gemaakt worden via www.testenvoortoegang.org

Net binnen