Nieuw stadion FC Volendam moet het duurzaamste ter wereld worden: Jan-Peter Balkenende en supermarktketen Lidl moeten deze plannen een ’boost’ geven

De illustraties van ’t Skip zouden ’veel tongen hebben losgemaakt’, aldus FC Volendam.

De illustraties van ’t Skip zouden ’veel tongen hebben losgemaakt’, aldus FC Volendam.© Illustratie FC Volendam

Frederique Teillers
Volendam

FC Volendam heeft in de afgelopen periode veel ’constructieve gesprekken’ gevoerd met diverse partijen en instanties over een nieuw voetbalstadion, laat de club woensdag weten. Menig gesprekspartner zou enthousiast zijn over ’t Skip. Behalve een stadion, moet het bijbehorende duurzame ’stadionkwartier’ een internationale uitstraling krijgen en kansen bieden voor meer dan alleen sport.

Het project voor het nieuwe stadion moet zo kansrijk mogelijk blijken, aldus het nieuws van FC Volendam. In de gesprekken over ’t Skip is er gebrainstormd over duurzaamheid, onderwijs, gezondheid en het bedrijfsleven. „Dit mondt uit in een gezelschap van partijen dat heeft toegezegd de intentie te hebben aan boord te gaan van ’t Skip.”

Voetbalverenigingen RKAV Volendam en EVC zouden welwillend zijn om te verhuizen naar een eventueel ’kloppend sporthart’ van de gemeente. Daarnaast zien de schoolbesturen in Edam-Volendam in de ontwikkeling van het nieuwe stadion kansen voor de kinderen.

Balkenende

Financieel gezien zal het heel wat moeten gaan kosten, aangezien de partijen de ambitie hebben om van ’t Skip het ’meest duurzame stadion ter wereld’ te maken. De omgeving moet een hotspot worden op het vlak van niet alleen sport, maar ook gezondheid en educatie.

Lees ook: Nieuw stadion moet ambities van FC Volendam kracht bijzetten: ’Uitgroeien tot stabiele eredivisieclub’

In het realiseren van de ambities ziet Lidl Nederland een rol voor zich. Binnen de alliantie met FC Volendam en RKAV Volendam wil Lidl helpen dit ‘stadionkwartier’ van de grond te krijgen.

De supermarktketen is volgens het bericht van FC Volendam bereid een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het stadionkwartier, inclusief de ontwikkeling van de meest duurzame supermarkt van Nederland.

De raakvlakken tussen ’t Skip en Lidl en een adviserende rol van oud-premier Jan-Peter Balkenende over de duurzaamheidsplannen zouden de plannen een extra boost moeten geven. De club zegt alle vertrouwen te hebben in zijn ambitie.

Net binnen