Handbalsters VZV loten in European Cup titelhouder Costa del Sol

VZV was in de tweede ronde van het European Cup het Noord-Macedonische Vardar

VZV was in de tweede ronde van het European Cup het Noord-Macedonische Vardar

’t Veld

De handbalsters van VZV nemen het in de achtste finales van de European Cup op tegen Costa del Sol uit Malaga. Het eerste duel wordt in het weekend van 8 en 9 januari afgewerkt, de return volgt een week later.

Met de Spaanse opponent heeft VZV het niet getroffen, Costa del Sol is de regerend titelhouder van de European Cup. De Spaanse ploeg won in de vorige ronde van een ander Nederlands team: Quintus.

De Veldtemsen plaatsten zich ten koste van het Noord-Macedonische Vardar bij de laatste zestien ploegen. In Skopje haalde de formatie van coach Rolf Schulte uit (25-35), in eigen huis werd daar een remise tegenover gezet: 26-26.

Twee jaar terug schopte VZV het ook tot de achtste finales. Toen werd de ploeg uit ’t Veld direct in die fase ingeloot. Nu overleefde de Noord-Hollandse eredivisionist twee rondes om dit punt te bereiken. In dat succesjaar lukte het VZV om zich via Brixen bij de laatste acht ploegen te plaatsen. Daar strandde het avontuur in Barcelona tegen BM Granollers.

Voor de handbalsters van Venlo, naast VZV de enige Nederlandse ploeg die over is in de European Cup, staat er een confrontatie met ZRK Bekament Bukovicka Banja uit Servië op het programma.

Net binnen