In twee dagen tijd 162 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Noordkop. Besmettingscijfers dalen na stevige maandagpiek

Casper Duin
Den Helder

In de Noordkop zijn de afgelopen twee dagen 162 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Er zijn geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Woensdag kwamen er honderd besmettingen aan het licht, een dag eerder waren dat er 52. Dat is een flinke daling ten opzichte van de piek van afgelopen maandag toen er, mogelijk als gevolg van de naweeën van een storing bij RIVM en GGD, op een dag 209 besmettingen werden geconstateerd in de Noordkop.

De 162 positief geteste inwoners zijn 68 mensen uit de gemeente Den Helder, 41 uit Schagen, 38 inwoners van Hollands Kroon en vijf Texelaars.

Maatregelen

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden. Of de aangescherpte coronamaatregelen op het zakken van deze getallen van invloed zijn, is lastig te zeggen.

Het aantal ziekenhuisopnames in Noord-Holland Noord is woensdag met twee (inwoners van Alkmaar en Hoorn) toegenomen naar 849.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel dertig coronapatiënten: zes op de intensive care (ic) en 24 op verpleegafdelingen. Het aantal ic-patiënten is in een dag verdubbeld.

Net binnen