Patat van Remco is weer de beste van Velsen, voor de derde keer valt Frederik Ambachtelijke Friet in de prijzen

De friet van Remco Natzijl valt weer in de prijzen

De friet van Remco Natzijl valt weer in de prijzen© archieffoto United photos/Toussaint Kluiters

Pieter van Hove
IJmuiden

De patat van Remco Natzijl uit IJmuiden is uitgeroepen tot de beste van Velsen, zo is bekendgemaakt tijdens de awarduitreiking van de Nederlandse Horeca Prijzen, georganiseerd door het Haagse Vote Company. Het is voor de derde keer dat Natzijl de titel behaalt.

Natzijl zelf vindt het uiteraard ’geweldig nieuws’. „In een gekke en onzekere tijd door de pandemie is dit echt even een grote opsteker.” De horecaman heeft twee vestigingen van zijn Frederik Ambachtelijke Friet in IJmuiden (Kennemerlaan) en Velsen-Noord (bij de pont).

De patat kreeg van de klanten het cijfer 9,7. Voor heel Noord-Holland eindigde Natzijl op de tweede plaats.

De verkiezingen worden jaarlijks gehouden. Andere categorieën zijn: café van het jaar, restaurant van het jaar, koffiezaak van het jaar, lunchroom/broodjeszaak van het jaar en sportkantine/clubhuis van het jaar. De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde.

Natzijl had aanvankelijk alleen een frietzaak in Amsterdam. In 2019 kwam daar een kiosk in IJmuiden. Later ging In Velsen-Noord zijn vestiging open, pal naast de pont over het Noordzeekanaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen