Vooral in Medemblik noteert RIVM stijging aantal nieuwe besmettingen

De teststraat die dit jaar enige tijd in Opmeer in gebruik was.

De teststraat die dit jaar enige tijd in Opmeer in gebruik was.© Archieffoto Jaap van der Pijll

Martin Menger
Medemblik

De regio West-Friesland heeft nog steeds te maken met een groeiend aantal nieuwe besmettingen. Vooral in Medemblik neemt dat aantal snel toe.

In deze plattelandsgemeente noteerde het RIVM met 45 nieuwe gevallen een verdubbeling in aantal positief geteste mensen. Eerder gebeurde dit nog met 24 mensen. Alleen in Medemblik werd een inwoner in het ziekenhuis opgenomen.

De gemeente Hoorn kreeg juist te maken met een lichte daling: volgens het RIVBM werden hier woensdag 37 nieuwe gevallen aangetoond. Een zelfde daling is ook te noteren in de gemeente Koggenland. Hier kregen slechts 7 inwoners te maken met een positieve test.

Buurgemeente Opmeer zag het aantal nieuwe virusgevallen licht toenemen tot 8 personen. Dat is eentje meer dan op woensdag.

De toename zette zich ook door in het oostelijk deel van de regio. De gemeente Drechterland zag het aantal nieuwe gevallen doorgroeien naar 13 stuks. De buurgemeente Stede Broec kreeg te maken met 5 nieuwe gevallen erbij, terwijl die groei in de gemeente Enkhuizen zich lijkt te versnellen. Hier steeg het aantal nieuwe virusbesmettingen van 8 naar 19 personen.

Net binnen