In twee dagen tijd zijn er in de Noordkop 153 coronabesmettingen bijgekomen. Geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld

Casper Duin
Schagen

In de Noordkop zijn er dinsdag en woensdag in totaal 153 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen.

De nieuwe positief geteste regiogenoten zijn 51 inwoners van zowel de gemeente Den Helder als Hollands Kroon, 37 van Schagen en veertien Texelaars.

Dat blijkt uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden. Er zijn in de Noordkop geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

In West-Friesland zijn 279 nieuwe besmettingen opgedoken, in de regio Alkmaar 301. De teller sinds de uitbraak medio maart vorig jaar in Noord-Holland Noord komt daarmee op 81.226 mensen die corona hebben gehad of hebben.

Het aantal ziekenhuisopnames is met vier (behalve twee inwoners van Alkmaar ook twee van Drechterland) opgelopen naar 842 tot dusverre.

Intensive care

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 24 coronapatiënten: vijf op de intensive care en negentien op verpleegafdelingen.

Het aantal dodelijke slachtoffers dat corona in Noord-Holland Noord heeft geëist, blijft daardoor op 515 tot dusverre staan.

Net binnen