Aantal nieuwe coronabesmettingen in Noordkop stijgt nog steeds explosief. Geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld in de afgelopen vier dagen

Casper Duin
Schagen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Noordkop stijgt nog altijd explosief. Daarentegen zijn er de voorbije dagen geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

In de Noordkop zijn de afgelopen vier dagen 306 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat zijn er 101 meer dan in dezelfde periode daarvoor.

Het gaat om 132 inwoners van de gemeente Den Helder, tachtig van zowel Schagen als Hollands Kroon en veertien Texelaars. Dat blijkt uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Door de snelle toename van het aantal positief geteste inwoners is afgelopen weekeinde in de Noordkop de grens van in totaal achttienduizend besmettingen overschreden.

Sinds de uitbraak in maart 2020 is nu bij 18.201 inwoners van de Noordkop het virus ontdekt.

Nog steeds is ruim een derde deel daarvan afkomstig uit de gemeente Den Helder: 6.433. Schagen en Hollands Kroon zijn respectievelijk goed voor 5.678 en 5.291 besmettingen in ruim achttien maanden tijd. Texel staat met 799 gevallen op de drempel van in totaal achthonderd besmettingen.

Lees ook: Noordwest sluit opnieuw enkele operatiekamers door toenemende coronadrukte. Personeel wordt vrijgespeeld voor covidzorg

Lees ook: Dijklander Ziekenhuis zegt operaties af door toename corona

Lees ook: Besmettingscijfers gaan ook in de Noordkop door het dak: een coronadode, twee ziekenhuisopnames en 205 nieuwe gevallen

Net binnen