Kramen achter Makado wijken uit naar de Nieuwstraat in Schagen. Een goede zet, vinden de marktkooplui

Marktkramen van voor de Makado-ingang verplaatst naar de Nieuwstraat

Marktkramen van voor de Makado-ingang verplaatst naar de Nieuwstraat© Foto Marc Moussault

Het nieuwe rijtje kramen.

Het nieuwe rijtje kramen.© Foto Marc Moussault

,,We zitten nu beter in het zicht”, zegt Joop Faber van de groenteman.

,,We zitten nu beter in het zicht”, zegt Joop Faber van de groenteman.© Foto Marc Moussault

1 / 3
Arie Booy
Schagen

Lang stonden de kramen voor vis, groente en fruit of bloemen op hun vertrouwde plek achter het Makado. In verband met de grootscheepse verbouwing heeft de ambulante handel nu een plek aan de Nieuwstraat in Schagen gekregen. Een goede ze, vinden de marktkooplui.

Eind oktober bereikten de bouwvakkers die delen van het winkelcentrum afbreken voor uitbreiding en nieuwbouw ook de vestiging van Albert Heijn. De bestaande laad- en losstraat van de supermarkt wordt gesloopt. ,,Hierdoor moeten de vis, groente/fruit en bloemenkramen ergens anders staan. Ook een deel van het parkeerterrein wordt afgezet”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De kramen staan nu op een aantal parkeerplaatsen langs de Nieuwstraat, zodat de klanten veilig op de stoep kunnen wachten. Ook de oliebollenkraam heeft hier zijn plek gekregen. ,,We zitten nu beter in het zicht”, zegt Joop Faber van de groenteman. ,,Het is een logische opstelling met de rest van de markt. We krijgen veel positieve reacties van de klanten.”

Het laden en lossen van de Albert Heijn gebeurt tijdens deze werkzaamheden op de stoep aan de Nieuwstraat langs het Makadocentrum. De vrachtwagens komen ongeveer drie tot vier keer per dag daar te staan.

Net binnen