Besmettingscijfers gaan ook in de Noordkop door het dak: een coronadode, twee ziekenhuisopnames en 205 nieuwe gevallen

Casper Duin
Schagen

In de Noordkop zijn de afgelopen vier dagen 205 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

Het gaat om 67 inwoners van de gemeente Hollands Kroon, 63 van Schagen, 59 mensen uit de gemeente Den Helder en zestien Texelaars.

Dat blijkt uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden. Alleen donderdag al kwamen er 54 nieuwe gevallen aan het licht. Twintig daarvan betreft inwoners van de gemeente Hollands Kroon.

Daarnaast is een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder bezweken aan het virus. Het is de 42ste coronadode in totaal in Den Helder en Julianadorp en de 141ste in de Noordkop sinds de uitbraak in maart 2020.

Twee inwoners van de gemeente Den Helder zijn als gevolg van ernstige coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen, zo blijkt uit de meeste recente cijfers. Daarmee staat de teller in Den Helder inmiddels op 78 mensen die zijn opgenomen op de intensive care of de geïsoleerde verpleegafdeling.

Lees ook: Bron- en contactonderzoek GGD massaal afgeschaald. Veldepidemioloog: ’Het hele land staat in de fik’

Lees ook: In de Noordkop val je op de dag van de persconferentie op als je een mondkapje draagt. Hoe anders is dat zaterdag? ’Better safe than sorry’

Lees ook: Aantal coronabesmettingen zit in Noordkop nog steeds in lift: 121 in de laatste drie dagen

Net binnen