Chaos op kruispunt in IJmuiden; twee ongelukken in korte tijd

© Ko van Leeuwen

1 / 6
Internetredactie
IJmuiden

Twee auto’s botsten dinsdagmiddag op elkaar op het kruispunt van de De Noostraat, de Stationsweg, de Willebrordstraat en de Briniostraat in IJmuiden. Even later gebeurde er 50 meter verderop nog een ongeluk.

Een auto reed rechtdoor vanaf de De Noostraat richting de Stationsweg, maar kwam daar in botsing met een automobilist die vanaf de Willebrordstraat afsloeg naar de Stationsweg. Bij de botsing schoot een van de auto’s door naar de oversteekplaats voor fietsers op de middenberm. Daar fietste een scholier die nog maar net weg kon springen. Een ambulance kwam ter plaatse om hem hulp te verlenen.

Ondertussen kwamen een eindje verderop vijf auto’s met elkaar in aanrijding bij een kop-staartbotsing. Ook hiervoor moest een ambulance ter plaatse komen. Een vrouw en een baby zijn in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de scholier op de fiets kwam met de schrik vrij.

(De tekst loopt verder onder de foto)

Kort na het eerste ongeluk botsten er vijf auto’s op elkaar.

Kort na het eerste ongeluk botsten er vijf auto’s op elkaar.© Ko van Leeuwen

De weg werd vanwege de ongelukken afgesloten, waardoor verkeer dat IJmuiden uitkwam moest worden omgeleid. Dat gebeurde via de Briniostraat naar de Minister van Houtenlaan. Een aantal lijnbussen liep hierdoor vertraging op.

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

Net binnen