Laatste herdenkingsmiddag in Naarden, Alma Uitvaartzorg zoekt na tien jaar andere vorm om overleden dierbaren te herdenken

De laatste herdenkingsmiddag van Alma Uitvaartzorg vindt plaats in de Grote Kerk van Naarden.

De laatste herdenkingsmiddag van Alma Uitvaartzorg vindt plaats in de Grote Kerk van Naarden.© Archieffoto Studio Kastermans

Joyce Huibers
Naarden

De katholieken hebben Allerzielen, de protestanten de gedachtenis- of eeuwigheidszondag om overleden dierbaren te herdenken. De afgelopen jaren organiseerde Alma Uitvaartzorg in Naarden een herdenkingsmiddag voor niet gelovigen. Zaterdag 13 november is de tiende en tevens laatste keer.

Die laatste keer heeft niets te maken met een tanende belangstelling, zegt Barbara Alma, van de uitvaartonderneming. ,,Nog steeds komen er zo’n honderd mensen op af uit het hele Gooi. We organiseren deze middag al die jaren met veel passie, maar merken dat het format een beetje sleets geworden is.”

Lichtjesavond

Toen ze er tien jaar geleden mee begon, sprong ze in een gat. ,,Er was op dit gebied vrijwel niets voor niet religieuze mensen, terwijl we merkten dat zij wel behoefte hadden aan zo’n vast herdenkingsmoment. Inmiddels zijn er veel meer initiatieven waaraan ook niet gelovigen deelnemen, zoals bijvoorbeeld lichtjesavond.”

,,We willen het herdenken zeker voortzetten, maar op een andere manier”, aldus Alma. Hoe de herdenkingsmiddag er in de toekomst uit komt te zien weet de uitvaartonderneemster nog niet. ,,Dat maakte de beslissing ook best lastig. Doen we hier goed aan? We denken nu aan een moment in de lente en buiten, maar het heeft nog geen vaste vorm.”

Gratis

De laatste herdenkingsmiddag ’oude stijl’ vindt zaterdag 13 november plaatst in de Grote Kerk van Naarden. De bijeenkomst start om 15.30 uur en wordt rond 16.30 uur afgesloten met een drankje. De toegang is gratis, maar wel op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Aanmelden kan via info@almauitvaartzorg.nl met vermelding van het aantal personen en wie er wordt herdacht met een korte toelichting. Deze dierbaren worden tijdens de middag genoemd.

Net binnen