Politiehelikopter zoekt winkeldief in Leidsebuurt en Houtvaartkwartier Haarlem

© Nieuwsfoto.nl

© Nieuwsfoto.nl

1 / 5
Internetredactie
Haarlem

De politie is zondagmiddag in de omgeving van de Van het Hoffstraat in Haarlem op zoek naar een winkeldief. Er cirkelt een politiehelikopter boven de Leidsebuurt, het Houtvaartkwartier en de Leidsevaartbuurt. Ook is er een burgernet uitgegaan.

De dief sloeg toe bij een van de winkels bij Plaza West. In eerste instantie gingen er getuigen achter hem aan, maar die raakten hem kwijt toen hij over het spoor aan de Knoxstraat klom. Vanwege het risico dat de verdachte opnieuw het spoor over zou steken zijn er veel politie-eenheden ter plaatse. ,,Er was toevallig een politiehelikopter in de buurt, die helpt ook bij de zoektocht’’, aldus een woordvoerder van de politie.

De politiehelikopter hing lang boven de Leidsebuurt.

De politiehelikopter hing lang boven de Leidsebuurt.© Nieuwsfoto.nl

Het vermoeden bestond dat de dader zich had verstopt in een van de achtertuinen aan de Van het Hoffstraat. De dader wordt nog altijd gezocht, ondanks pogingen hem te vinden met behulp van hondengeleiders. Het gaat om een 28-jarige man met een baardje, een zwarte jas, een grijze joggingbroek en een grijze rugtas van The Northface. Getuigen worden verzocht om zich te melden.

Net binnen