Week voor start festiviteiten al vrolijke gezichten bij aanhang Marken dankzij sterke verdediging

Luke de Waart doet glijdend een poging op het AMVJ-doel.

Luke de Waart doet glijdend een poging op het AMVJ-doel.© Foto Erik Rietman

Patty de Jong
Marken

Een week voor de start van de festiviteiten rond het 75-jarig bestaan van de vereniging zorgden de voetballers van Marken voor vrolijke gezichten bij hun aanhang. AMVJ werd met 4-1 opzij gezet, met name dankzij uitstekend verdedigend werk van de thuisploeg.

De zege bracht het competitietotaal van Marken na vijf wedstrijden op zeven punten. Al die punten werden gepakt op eigen terrein. ,,Niemand wint hier op Marken”, liet tweevoudig doelpuntenmaker Arno Boes na afloop met een brede glimlach weten.

AMVJ meldde zich met twee punten voor de wedstrijd op Marken. Die ploeg had de punten dus zo mogelijk nog harder nodig dan de thuisploeg. De bezoekers begonnen dan ook met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Maar het veldoverwicht leidde nauwelijks tot kansen, de defensie van Marken bleek te hecht. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers ging de thuisploeg uiterst zorgvuldig om met de kansen die zij kregen.

Marken nam voor rust een voorsprong dankzij treffers van Amine Aboutaleb en Boes. Lionel Grootfaam bracht tien minuten na rust de spanning terug door een strafschop te benutten. ,,Ik ken Yort Willems, de doelman van Marken, en weet dat hij bij een penalty altijd snel een hoek kiest. Dat deed hij ook nu, ik zag hem gaan en dacht verstand op nul en schieten.’’

Acht minuten voor tijd zorgde Luke de Waart voor opluchting in het kamp van Marken door de marge weer op twee treffers te brengen: 3-1. Het aandeel van Boes bij deze treffer was groot. Hij forceerde een corner, die hij vervolgens snel nam. De bal kwam bij de tweede paal, waarna Tijs Klaver De Waart bediende. In de slotminuut maakte Boes definitief een eind aan de hoop van de AMVJ-aanhang door de 4-1 aan te laten tekenen.

Aboutaleb, de maker van het eerste doelpunt, werd na afloop uitgeroepen tot ’man van de wedstrijd’. Terecht, oordeelde trainer Ron van der Velde. Al was zijn mening niet alleen gestoeld op het duel tegen AMVJ. ,,Amine zorgt ervoor dat de afspraken die ik met het team maak, worden nagekomen in de wedstrijd. Hij neemt het team echt op sleeptouw. Hij is zowel aan de bal als zonder bal goed.”

Marken: Willems, Schilder, Tol, Peereboom (84 R. Zeeman), Honingh, Klaver, Boes, Bond, De Waart, Aboutaleb, Burggraaf (86 D. Zeeman).

AMVJ: Van Ingen, Van der Driest, Brinkman, Robertson, De Graaff, Perri, Krake, Van Hees, Shakison , Halsema, Grootfaam.

voetbal zaterdag 2a

MarkenAMVJ 4-1

25. Aboutaleb 1-0, 29. Boes 2-0, 54. Grootfaam (pen.) 2-1, 82. De Waart 3-1, 90. Boes 4-1.

Net binnen