17-jarige fietser uit Hoorn raakt ernstig gewond bij verkeersongeval; politie vermoedt dat automobilist is doorgereden [update]

Draafsingel/Pakhuisstraat.

Draafsingel/Pakhuisstraat.© Cyclomedia

Internetredactie
Hoorn

Een 17-jarige fietser uit Hoorn in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Draafsingel in Hoorn. De politie vermoedt dat de jongen is aangereden door een automobilist en dat de bestuurder is doorgereden.

Om 02.42 uur kreeg de politie een melding dat een persoon gewond op het wegdek lag.

Agenten troffen op de kruising van de Pakhuisstraat het slachtoffer op de grond aan. Zijn fiets lag een paar meter verderop op de weg. Het slachtoffer was slecht aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zondag nog steeds onder behandeling was.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval en komt graag in contact met mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Draafsingel en de Pakhuisstraat.

Mogelijk zijn er mensen getuige geweest van het ongeval of hebben zij het slachtoffer op de weg zien liggen.

Op Facebook vraagt Politie Basisteam Hoorn mensen die op de Draafsingel, Pakhuisstraat, Johan Messchaertstraat, Liornestraat of in de omgeving wonen en camera’s hebben om contact op te nemen met de politie. ,,De veroorzaker heeft zich nog niet bij ons gemeld, dus alle informatie blijft welkom’’, aldus een politiewoordvoerder zondagmiddag.

Net binnen