Reddingboten vinden surfers in problemen op Markermeer dankzij live locatie op telefoon

De reddingsbrigade van Hoorn heeft de onfortuinlijke surfers in het vizier.

De reddingsbrigade van Hoorn heeft de onfortuinlijke surfers in het vizier.© Foto aangeleverd

Internetredactie
Schardam

Twee surfers zijn vrijdagmiddag op het Markermeer in de problemen geraakt en van het vasteland gedreven. Ze zijn gevonden met behulp van de live locatie op een telefoon van een van de surfers. Beide slachtoffers raakten onderkoeld.

Reddingboten van de reddingsbrigade Notwin in Hoorn en reddingsstation Warder voeren uit om de surfers te zoeken. Er werd langs de kust tussen Warder en Hoorn heen en weer gevaren in de hoop het tweetal te vinden.

Niet veel later kreeg de kustwacht contact met een van de surfers via zijn telefoon. Het slachtoffer gaf aan dat ze in de buurt van Schellinkhout lagen. Daarna lukte het om de live locatie te delen. Ondertussen vloog er ook een helikopter boven het gebied om de surfers te zoeken.

De reddingboten troffen de surfers uiteindelijk aan ten oosten van Schardam. Ze zijn meteen uit het water gehaald en aan wal gebracht bij het reddingstation in Hoorn. Daar stond een ambulance klaar omdat de surfers onderkoeld waren geraakt. Na behandeling in de ambulance hoefden de slachtoffers niet mee naar het ziekenhuis.

Een redder van het reddingstation in Hoorn laat weten dat beide slachtoffers het ’hartstikke goed maken’. ,,Ze hebben een uur in het water gelegen, maar waren gelukkig goed gekleed.”

Net binnen