1000 geïnteresseerden voor 47 huizen in dorpshart Uitgeest; raad besluit eind november over bieblocatie

Bouwplan op bibliotheeklocatie.

Bouwplan op bibliotheeklocatie.© Illustratie M3 Architecten

van onze verslaggever
Uitgeest

Voor de 47 te bouwen huur- en koopwoningen op de bibliotheeklocatie in het dorpshart van Uitgeest hebben zich al 1000 belangstellenden gemeld. Dat laat het college weten.

Het definitieve bestemmingplan ’Herontwikkeling Bibliotheeklocatie’ is voorgelegd aan de gemeenteraad. Die buigt zich eind november over het plan van college, M3 Architecten uit Rijswijk en corporatie Kennemer Wonen. Er zijn twee zienswijzen ingediend. Het streven is begin 2022 te gaan verkopen en voor de zomervakantie van 2022 te gaan bouwen.

Het bouwplan is een mix van sociale huurwoningen en verschillende categorieën koopappartementen voor verschillende doelgroepen. Veel aandacht is besteed aan de buitenruimte rondom de appartementen. Op de begane grond krijgen de appartementen Delftse stoepjes, dat is een ruimte langs de gevel waar een plantenbak of een bankje kan worden neergezet. Het binnenterrein wordt duurzaam en groen aangelegd.

Zowel de welstandscommissie als de monumentencommissie is positief over het uiteindelijke plan. Het gevelbeeld is afwisselend in hoogte en vorm. Tegen het einde van het jaar volgt een informatiebijeenkomst.

Net binnen