Strandracers dit weekend na anderhalf jaar weer in actie. ’Wordt verrassing wie gaat winnen’

Bram Imming in de kleding van de nieuwe strandraceploeg De Online Drogist-AGU.

Bram Imming in de kleding van de nieuwe strandraceploeg De Online Drogist-AGU.© Foto Imming

Kees van Dalsem
Egmond-Binnen

Na anderhalf jaar zonder koers komen de strandracers dit weekend weer in actie. Zondag staan bijna zeshonderd mountainbikers aan de start van de wedstrijd in Noordwijk. Voor Bram Imming (31) is het moeilijk te voorspellen wie er gaat winnen. „Ik heb in ieder geval goed getraind.”

Op de startlijst veel bekende namen, maar wie er bij de mannen en vrouwen de beste is, na zo’n lange tijd zonder uitslagen? „We hebben de laatste strandrace vlak voor de eerste lockdown gereden. In de tussentijd kan er dus makkelijk een nieuwe favoriet zijn opgestaan. Het wordt een verrassing wie er gaat winnen.”

Voor Imming is er zelf ook wat veranderd. Zijn ploeg is gefuseerd met een ander lokaal team tot De Online Drogist-AGU. „De Online Drogist is begonnen als een team voor basisleden, maar door de samenwerking hopen we dat renners nu kunnen doorstromen naar de licentiehouders.”

Daardoor is de ploeg een stuk groter geworden. Imming zag bij het eliteteam alleen Nino Honigh vertrekken: hij is definitief gestopt met fietsen. „Samen met Richard Jansen en Ike Groen zal ik proberen voor de overwinning te gaan rijden de komende maanden. Maar we blijven een echt vriendenteam; daardoor blijft het leuk om alle wedstrijden af te gaan.”

Imming verwacht zondag meteen een zware wedstrijd op het strand bij Noordwijk. „Pas aan het begin van de middag is het hoog water, tijdens de koers gaat het tij omlaag. De afgelopen maanden hebben we ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden: vorig weekend waren we met z’n allen op trainingskamp.”

Net binnen