Geen matchfixing, en Ilpendam-middenvelder Bas Grootes hoopt ook echt dat hij het fout heeft; hij voorspelt een nederlaag voor zijn eigen ploeg komende zondag

Ron Weinbrecher
Ilpendam

Er is de laatste tijd veel te doen om matchfixing en dan is voorspellen dat je eigen team gaat verliezen natuurlijk een beetje discutabel. Toch zet Ilpendam-middenvelder Bas Grootes in (geen geld, puur de eer) op een nederlaag thuis tegen ZSGO/WMS. ,,Een opvallende voorspelling, dat weet ik. En ik hoop ook dat ik zondagmiddag een heleboel gezeik aan mijn hoofd krijg, omdat ik het verkeerd zag.”

De 35-jarige Grootes ziet zijn team stroef draaien in deze competitie tot dusver. ,,We zijn zoekende, we fungeren nog niet echt als een team.” Stiekem hoopt de fitte middenvelder met zijn voorspelling wat los te maken. ,,Het zou toch mooi zijn als ik iedereen hiermee zo kietel dat we toch een goed resultaat halen tegen ZSGO/WMS.” Verder kijkt Grootes met een scherp analytisch oog naar de verrichtingen van Purmerend tegen Sporting Martinus en Volewijckers-SDOB.

Ilpendam-ZSGO/WMS

,,Het wordt lastig om deze wedstrijd te winnen. Wel presteren wij beter als we tegen een goede ploeg moeten voetballen. Als wij alles geven en als team spelen, dan ben ik tevreden. Dat is in deze moeilijke fase al een overwinning op zich. Hoelang ik nog doorga? Totdat ik niet meer in het eerste word opgesteld. Ik ga niet lager voetballen. Dan ga ik de trainer helpen als leider of zelf training geven. Mijn liefde voor het voetbal is groot.”

Purmerend-Sporting Martinus

,,Dat wordt een enerverend potje, allebei de ploegen draaien bovenin mee. Aan het einde van het seizoen denk ik wel dat Sporting Martinus wat hoger staat dan Purmerend. Ik ga hier voor een gelijkspel met doelpunten. Ik houd het op 2-2.”

Volewijckers-SDOB

,,Als het in ’Broek’ was geweest, had ik direct een 1 ingevuld. Met hun werklust en mentaliteit wordt er thuis veel gewonnen. Op het kunstgras van Volewijckers is het een heel ander verhaal. De Amsterdamse ploegen zijn vaak technisch goed onderlegd en laten de bal snel rondgaan. De zege gaat naar Volewijckers en het wordt 3-1.”

Wouter van Os van ZOB had het vorige week maar één keer bij het rechte eind. Hij voorzag de overwinning van Monnickendam, maar gokte verkeerd op zijn eigen ploeg ZOB en Purmersteijn-SJC.

Net binnen