Distributiecentrum Hunkemöller in 2023 weg uit Hilversum en Bunschoten. Lingerieketen vertrekt naar Almere

Impressie van het toekomstige distributiecentrum van Hunkemöller in Almere.

Impressie van het toekomstige distributiecentrum van Hunkemöller in Almere.© Illustratie: Hunkemöller

Eddie de Paepe
Hilversum

Het grote distributiecentrum van lingeriemerk Hunkemöller verhuist in 2023 van de Liebergerweg in Hilversum naar een nieuw complex op het bedrijventerrein Stichtsekant in Almere.

Hunkemöller heeft het terrein in Hilversum - met daarop kantoren en het distributiecentrum - drie jaar geleden verkocht aan Tecta Invest. Het af en aan rijden van vrachtwagens zorgde voor veel overlast in de omringende woonwijk. Daarbij zag het concern geen kans om aan de toch al lastig te bereiken Liebergerweg uit te breiden. De gebouwen van de lingerieketen maken in de toekomst plaats voor het Liebergpark: 278 woningen, 2000 m2 kantoorruimte en ruim 8000 m2 openbaar groen.

Na een jarenlange zoektocht heeft de snel groeiende lingerieketen een locatie voor een nieuw distributiecentrum gevonden. Dit als vervanging voor de grote faciliteit in Hilversum en beide kleinere in Bunschoten en Almere. Het nieuwe distributiecentrum verrijst op bedrijvenpark Stichtsekant langs de A27 in Almere, waar ook supermarktketen Lidl een nieuw distributiecentrum heeft.

(Tekst loop door onder de illustratie)

Centraal gelegen

Hunkemöller wilde het liefst in de buurt van het centraal gelegen Hilversum blijven. De nieuwe vestiging in Almere ligt op slechts 30 minuten afstand van zowel Utrecht als Amsterdam/Schiphol en dicht bij een container- en binnenvaartterminal, en is gemakkelijk te bereiken. Met het distributiecentrum, dat ook enkele ondersteunende diensten gaat huisvesten, komen 200 banen naar Almere.

De nieuwbouw is ontworpen door het Bussumse ingenieurs- en architectenbureau DENC, in samenwerking met DC&I Real Estate, Districon en Almere. De bouwvergunning is onlangs aangevraagd bij de gemeente. Het distributiecentrum - waarin duurzaamheid en automatisering voorop zullen staan - zal in 2023 in gebruik worden genomen.

Net binnen