Marokko voert ook coronapas in

ANP Producties | Bron: ANP

Marokko stelt vanwege de coronapandemie het gebruik van een vaccinatiepas verplicht. Die hebben mensen vanaf donderdag nodig als ze tussen steden of provincies reizen of naar het buitenland willen vertrekken, berichten Marokkaanse media.

De regering meldt dat de pas straks ook nodig is om toegang te krijgen tot openbare locaties, zoals hotels, winkels en restaurants. Marokkanen die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen het vaccinatiebewijs regelen via een officiële website. Als dat niet lukt, kunnen ze ook terecht bij overheidskantoren.

In een officiële verklaring staat dat bedrijven en overheidsfunctionarissen moeten toezien op naleving van de nieuwe regels. Marokkanen die nog geen twee vaccindoses hebben gehad, worden opgeroepen zich zo snel mogelijk volledig te laten vaccineren.

Europa

Marokko heeft volgens cijfers van datasite Our World in Data al de meeste effectieve vaccinatiecampagne van Noord-Afrika. Ruim 56 procent van de bevolking zou volledig zijn gevaccineerd. Dat ligt ook ruim boven het internationale gemiddelde.

Ook Europese landen hebben dergelijke coronapassen ingevoerd. Die moet in Nederland bijvoorbeeld worden getoond bij horeca- en concertbezoek. Italië heeft in de EU de strengste regels en stelt zo'n coronapas verplicht voor alle werknemers, al mogen die zich als alternatief ook op eigen kosten laten testen.

Net binnen