Het Witte Kerkje wordt Cultuurhuis Abbekerk

Het Witte Kerkje

Het Witte Kerkje© Foto Mediahuis

Faralda Houthuijsen
Abbekerk

Het Witte Kerkje in Abbekerk is overgedragen aan de stichting Cultuurhuis Abbekerk en blijft onder die naam behouden.

Vijf jaar geleden deed de Protestantse Gemeente MiddenWestfriesland Het Witte Kerkje van de hand. Een bevlogen groepje Abbekerkers wilde het behouden voor de dorpsgemeenschap en de regio. Het richtte daarom de stichting Cultuurhuis Abbekerk op.

In de zomer werd Het Witte Kerkje eindelijk overgedragen aan de stichting. Die heeft er grootse plannen mee. Het moet een bruisend cultureel middelpunt worden. Er zullen feesten, markten, concerten, toneeluitvoeringen, bezinnings-, rouw- en trouwbijeenkomsten, exposities en nog veel meer activiteiten gefaciliteerd worden. Het wordt een soort uitbreiding van het naastgelegen Abbehuisje, waar kleinschaligere activiteiten plaatsvinden.

Voor het uitvoeren van al deze plannen moet de kerk er goed uitzien en vooral veilig zijn. Aan de buitenkant hoeft nu weinig gedaan te worden, maar het interieur verdient een flinke opknapbeurt, concludeerde de stichting al snel. Aan kleinere klussen is al begonnen, maar van slopen en verbouwen wordt vooralsnog alleen gedroomd. Daar is immers veel geld en mankracht voor nodig.

Cultuurhuis Abbekerk moet mensen verbinden en de stichting hoopt dat dat al snel gebeurt doordat veel mensen een bijdrage willen leveren. Het gaat daarbij om financiële steun, bijvoorbeeld door een bedrag over te maken naar IBAN NL13 INGB 0008 4417 93, ten name van Stichting Cultuurhuis Abbekerk, maar ook om (fysieke) hulp bij de verbouwing, inrichting en activiteiten.

Voor meer informatie: Joan Koning via 06-57332353 of joankoning@hotmail.com.

Net binnen