Hovocubo geeft BE’79 het gevoel in een achtbaan te zitten die maar niet stopt

Vincent Schot
Berkel-Enschot

Ook na zes speelronden in de eredivisie is Hovocubo nog altijd ongeslagen. Dit weekend werd BE’79 in eigen huis met 1-7 verslagen.

De ploeg uit Brabant promoveerde twee jaar geleden naar het hoogste niveau. Door toedoen van corona kwam het sindsdien nog nooit tot een ontmoeting met Hovocubo. Beide ploegen zouden elkaar treffen in de bekerfinale, maar ook daar ging een streep door.

,,Een mooie club’’, zegt Hovocubo-trainer Sander van Dijk. ,,Redelijk volle tribunes en ze hebben ervaren mensen in de staf. Zo is Pieter Grimmelius er bijvoorbeeld de keeperstrainer. En een goede ploeg ook wel, ik denk dat ze zich dit seizoen bij de beste acht kunnen spelen. De top vijf staat voor mij redelijk vast, maar de concurrenten van BE’79 om zich daar als laatste drie bij te scharen hebben al wat punten laten liggen.’’

Zoals het voor zoveel ploegen in de eredivisie geldt, hoeft Hovocubo zich niet zenuwachtig te maken als het opnieuw tegenover de Brabanders komt te staan als het eenmaal om de prijzen gaat. Daarvoor is het niveauverschil te groot. Dat bleek dit weekend wel uit de eerste ontmoeting tussen de twee.

Toch schoot Van Dijk halverwege, bij een 0-2 tussenstand, nog wel even uit zijn slof in de kleedkamer. ,,Op de training is ons niveau vaak hoger dan in wedstrijden. Dat heb ik mijn spelers vertelt’’, legt hij uit. Het miste zijn uitwerking niet: na rust liep Hovocubo uit naar een ruime 1-7 overwinning.

,,BE’79 stak na afloop de loftrompet over het tempo dat wij hanteerden. Hun coach zei dat zijn spelers hadden gezegd het gevoel te hebben gehad in een achtbaan te zitten die maar niet stopte.’’

Net binnen