Baarn houdt Sinterklaasdefilé zonder QR-code; Het gebied is afgebakend en doorstroming is geen probleem

Opnamen voor het Sinterklaas-Journaal deze maand bij Paleis Soestdijk.

Opnamen voor het Sinterklaas-Journaal deze maand bij Paleis Soestdijk.

Jetty Claus
Baarn

Baarn gooit het dit jaar over een andere boeg met de intocht van Sinterklaas op zaterdag 20 november. De komst van de goedheiligman wordt gevierd met een groots defilé in de Pekingtuin tijdens de invallende schemering in het prachtig verlichte park. Het gebied is afgebakend en doorstroming is geen probleem, waardoor er geen toegangscontrole op corona nodig is.

,,Dit zou met een intocht, waar mensen langdurig op een plek stilstaan, wél moeten en dat is helaas niet haalbaar”, verklaart de Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn. Ook Hilversum meldde vorige week dat er een alternatief komt voor de centrale intocht. Zo komt er een drive-thru op lamdgoed Zonnestraal en een bezoek aan de wijken.

In Baarn laten de hulpjes van Sint Nicolaas allerlei leuke en bijzondere activiteiten zien. De Pieten zullen ook rondlopen in het centrum. Het defilé is tussen drie en vijf uur. Gezellige muziek en pepernoten zullen niet ontbreken.

Paleis Soestdijk fungeert ook dit jaar als het Grote Pietenhuis. Vorig jaar was dat nog een noodoplossing, omdat de coronamaatregelen een normale landelijke tv-intocht onmogelijk maakte. Het lijkt een blijvertje te worden.

De landelijke intocht wordt dit jaar uitgezonden op zaterdag 13 november, de uitzendingen van het dagelijkse Sinterklaasjournaal beginnen op 8 november en lopen door tot Pakjesavond.

Net binnen