Keuringsarts Regelzorg komt dit jaar nog drie keer naar Velserbroek: ’Start vijf maanden voor verlopen rijbewijs met het regelen van de gezondheidsverklaring’

Van onze verslaggever
Velserbroek

Via Regelzorg Rijbewijskeuringen in FysioMove Velserbroek kunnen ouderen, en anderen die een medische keuring nodig hebben voor de verlenging van hun rijbewijs, langs een keuringsarts.

Op woensdag 3 november, woensdag 1 december en woensdag 29 december is een keuringsarts aanwezig.Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen vijftig euro voor het onderzoek. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs zeventig euro.

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via Regelzorg .

De vragenlijst moet ingevuld naar het CBR worden gestuurd, waarna deze instantie een Verslag stuurt dat de keuringsarts moet invullen. Om door een keuringsarts gezien te worden, moet via regelzorg.nl of 088 2323300 een afspraak gemaakt worden. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u hetzelfde nummer.

De keuringsarts vult digitaal de formulieren in en verstuurt ze naar het CBR. Begin vijf maanden voor het verlopen van het rijbewijs met de verlenging als er een medische keuring nodig is.

Net binnen