Auto’s klemgereden door politie en Marechaussee in IJmuiden; aanhoudingen voor mishandeling en bedreiging [update]

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

1 / 5
Internetredactie
IJMUIDEN

Twee auto’s zijn donderdagavond klemgereden door de politie en Koninklijke Marechaussee op een kruispunt in IJmuiden. Dat heeft geresulteerd tot de aanhouding van twee mannen.

De politie kwam af op een melding van een ruzie tussen twee groepen. Bij de ruzie zou zijn gedreigd met een mes.

Meerdere eenheden reden door IJmuiden om later het voertuig klem te rijden op de kruising van de Wouwenkoplaan met de Kruisberglaan. Later werd een tweede auto tot stoppen gemaand. Ook was er veel bekijks door een groep jongeren.

(Tekst gaat door onder foto)

© Ko van Leeuwen

Beide voertuigen werden doorzocht en alle inzittenden gefouilleerd. Een persoon werd meteen aangehouden, een 26-jarige man uit Velsen-Noord. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een ander persoon.

(Tekst gaat door onder foto)

© Ko van Leeuwen

Niet lang daarna ging er met spoed een ambulance naar het politiebureau. Daar raakte een persoon onwel op straat en later in de ambulance behandeld. Een politiewoordvoerder laat weten dat het gaat om de man die is mishandeld door de eerder aangehouden verdachte.

Even later mocht hij weer uitstappen en werd ook aangehouden door de politie. Het gaat om een 26-jarige IJmuidenaar die wordt verdacht van verboden wapenbezit en bedreiging. De twee verdachten zitten vrijdagochtend nog altijd vast.

Net binnen