Waterlands burgemeester Marian van der Weele nieuwe voorzitter van KNRM-station Marken

Marian van der Weele (rechts) krijgt als nieuwe voorzitter van de KNRM op Marken de sleutel overhandigd van het boothuis door secretaris Trijntje Boes.

Marian van der Weele (rechts) krijgt als nieuwe voorzitter van de KNRM op Marken de sleutel overhandigd van het boothuis door secretaris Trijntje Boes.© Foto Markernieuws.com/Frank Schouten

Van onze verslaggever
Marken

Marian van der Weele, burgemeester van Waterland, is de nieuwe voorzitter van het KNRM-station op Marken. Zij heeft de voorzittershamer deze week overgenomen van Luzette Kroon.

Kroon was tot begin vorig jaar burgemeester van Waterland en is inmiddels dijkgraaf van het Friese waterschap Wetterskip Fryslân. Het is bij de KNRM gebruikelijk dat de burgemeester van de gemeente waar een reddingsstation onder valt, ook de voorzitter is van dat station. Dat geldt niet voor waarnemend burgemeesters: Sicko Heldoorn volgde begin vorig jaar Luzette Kroon op als waarnemer, maar werd geen voorzitter van de KNRM op Marken. Kroon bleef die functie vervullen tot september dit jaar. Zij nam eerder al in besloten kring afscheid.

Marian van der Weele is burgemeester sinds maart van dit jaar. Haar benoeming tot voorzitter van het lokale KNRM-station was vertraagd vanwege coronamaatregelen, maar sinds begin deze week bekleedt zij officieel die functie.

Tijdens een bemanningsvergadering maandagavond kreeg zij officieel de sleutel van het boothuis aan de haven overhandigd door secretaris Trijntje Boes.

Net binnen