Heemsteedse Dreef krijgt geluidsreducerend asfalt, verkeershinder tijdens herfstvakantie

© Archieffoto United Photos

Arnold Aarts
Heemstede

Automobilisten moeten tijdens de herfstvakantie rekening houden met extra verkeersdrukte in Heemstede. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 oktober wordt het asfalt van de Heemsteedse Dreef vervangen, tussen de Johan Wagenaarlaan en de Cruquiusweg.

De werkzaamheden aan de Dreef vormen de laatste fase in een project, waarbij eerder het riool is gerenoveerd en drie verkeersregelinstallaties zijn vervangen. Bij de komende klus wordt geluidsreducerend asfalt aangebracht.

Om de drukke ochtendspits niet extra te belasten, begint het werk ’s ochtends om negen uur en wordt tot uiterlijk vijf uur ’s nachts doorgewerkt. Verkeer in beide richtingen wordt over dezelfde rijbaan geleid, waardoor maar één strook beschikbaar is.

Bushaltes

Op 18 oktober is de aansluiting met de Johan Wagenaarlaan afgesloten voor verkeer. Bushaltes binnen het werkgebied vervallen tijdelijk. Ook fietsers en voetgangers krijgen te maken met overlast. Bij de betreffende kruisingen worden ze begeleid bij het oversteken.

De gemeente hoopt dat de werkzaamheden 21 oktober zijn afgerond, maar sluit niet uit dat ook nog op vrijdag moet worden geasfalteerd. Meer info: www.heemstede.nl/werkaandeweg.

Net binnen