Schaatssters missen op Spelen finale ploegachtervolging

Ireen Wust, Lotte van Beek, Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en bondscoach Geert Kuiper tijdens de training voor de ploegenachtervolging.

Ireen Wust, Lotte van Beek, Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en bondscoach Geert Kuiper tijdens de training voor de ploegenachtervolging.© ANP

Internetredactie
Peking

De schaatssters zijn op de Olympische Spelen uitgeschakeld voor de finale op de ploegachtervolging. Irene Schouten uit Andijk verloor samen met Ireen Wüst en Antoinette de Jong in de halve finale van de schaatssters uit Canada. Die waren met 2.54,97 tegen 2.55,93 van het Oranje-trio duidelijk sneller.

Voor de schaatssters rest de strijd om het brons, later dinsdag in de National Speed Skating Oval. Daarin nemen ze het op tegen de Russinnen, die in hun halve finale verloren van regerend olympisch kampioen Japan.

Nederland wist op het ploegonderdeel, dat wordt verreden sinds de Olympische Spelen van Turijn in 2006, slechts één keer goud te halen bij de mannen en vrouwen. Beide teams veroverden de olympische titel bij de Spelen van Sotsji in 2014.

Net binnen